Robocraft Wiki

Welcome to the Official Robocraft Wiki! If you are confused about how to do something within a page, run into problems or have suggestions, refer to the Wiki Formatting Guide or contact an admin.

READ MORE

Robocraft Wiki
Advertisement
Robocraft Wiki
Chassis
Movement Block
Weapons
Special Block
Cosmetic Block


{{{image}}}
Type
Chassis
Purpose
Geeft opwaartse stuwkracht, wat de robot soort van lichter maakt.

Overview[]

- Helium is het enige chassis block met een functie buiten de structuur van je robot opbouwen.

- Elk blok Helium levert genoeg opwaartse stuwkracht om 116kg op te tillen, maar vertraagd de robot met dit te doen.

Tips and Tricks[]

- Helium kan worden gebruikt om zware vliegtuigen of helicopters sneller te doen opstijgen. Dit werkt ook voor hovers die moeite hebben met in de lucht te blijven.

- Het kan ook worden gebruikt om mechs hoger en verder te doen springen maar vanwege het enorme gewicht van mech legs moet je veel helium toevoegen om dit effect te zien.

- Wanneer geplaatst op een helicopter is het verlies van rotors van kleiner belang omdat je minder rotors nodig hebt om in de lucht te blijven.

Statistics[]

Afbeelding Naam Prijs
Robit.png
Verkoop prijs
Robit.png
Leven Health CPU Lading CPU Massa (kg) Mass Draagkracht (kg)
Helium.png
Helium 600 150 2250 1 1.0 116

Trivia[]

  • In het spel, de Tooltip van Helium zegt dat één blok helium 1138kN aan opwaartse stuwkracht levert, op aarde is dit genoeg om 116 000 kg op te tillen. Dit is waarschijnlijk een typfout en bedoelden ze 1138N (genoeg om 116 kg op te tillen). Een test suggereert dat 14 helium net 1611 kg kan optillen, wat betekent dat één helium genoeg is om 115 kg op te tillen, we zijn er dan van uit gegaan dat de Tooltip een typfout is omdat 115 kg dicht genoeg ligt bij 116 kg.
  • In het spel, tilt Helium evenveel massa op Mars als op Aarde, dit zou althans niet het geval moeten zijn omdat de gravitatiekracht op een voorwerp op Aarde groter is dan op Mars vanwege de grotere massa van de aarde. Er zou dus meer Helium nodig zijn om een object op te tillen op Aarde dan op Mars.
  • In de vroege dagen van Robocraft waren blokken helium en armor met Thrusters heel sterke robots omdat ze geen cruciale delen hebben om in de lucht te blijven. De enige manier om ze uit de lucht te halen was ze compleet te vernietigen.
  • De Tooltip van Helium zegt dat het een robot vertraagt wanneer je dit zou toevoegen. De massa van helium is althans te klein om een merkbaar effect te hebben op de voorwaartse snelheid van een robot.


Advertisement